Στατιστικές αναλύσεις στην κοινωνική έρευνα ΙΙ: Αναλύσεις μεγάλων σωμάτων δεδομένων με τη χρήση υπολογιστικών συστημάτων

 Mimes x office document icon ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προπτυχιακά
ΕΞΑΜΗΝΟ : ΕΑΡ - Α΄ και  Β' ΕΤΟΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Μάθημα
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ : ΥΕ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ : 3
ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Α. Κόλλιας
   
ΚΩΔΙΚΟΣ 110377  

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι η εμβάθυνση στις μεθόδους και τεχνικές στατιστικής ανάλυσης ποσοτικών δεδομένων και η συγγραφή τεκμηριωμένων ερευνητικών αναφορών στη βάση στατιστικών αναλύσεων. Οι φοιτητές-ριες που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς το συγκεκριμένο σεμινάριο θα προετοιμαστούν, με βάση δεδομένα που θα οργανώσουν με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού, να απαντούν τεκμηριωμένα σε ερευνητικά ερωτήματα του τύπου: ποιο είναι το «προφίλ» των πολιτών με έντονη πολιτική συμμετοχή έναντι πολιτών με μικρή ή ελάχιστη πολιτική συμμετοχή; Πώς μεταβάλλονται οι απόψεις μιας κατηγορίας πολιτών γύρω από ένα ζήτημα, όπως προκύπτει από την ανάλυση σχετικών ποσοτικών δεδομένων σε διαφορετικές χρονικές περιόδους; Ποιοι υποκείμενοι παράγοντες φαίνεται να σχετίζονται με τις στάσεις ατόμων ηλικίας 35-45 ετών απέναντι στην μετανάστευση; Παράλληλα, οι φοιτητές-ριες θα εμβαθύνουν σε ζητήματα και διαδικασίες εννοιολόγησης, ονομαστικού ορισμού και λειτουργικού ορισμού μιας έννοιας που γίνεται αντικείμενο ποσοτικής έρευνας (π.χ., πώς μπορούμε να ορίσουμε λειτουργικά και να μετρήσουμε την «πολιτική συμμετοχή»;) καθώς και την κατασκευή σύνθετων δεικτών (π.χ. δείκτης πολιτικής συμμετοχής).

  

 

panteion KPE banner

radio banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα