Γενικές Πληροφορίες

 

 

Τμηματικός συντονιστής προγραμμάτων Erasmus: Δ. Παπαδημητρίου, Αν, Καθηγήτρια. dpapadim@panteion.gr

 

Αναπληρωτής συντονιστής: Α. Λυμπεράτος, Επ. Καθηγητής. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής φοιτητών μέσω του προγράμματος ERASMUS +, είναι δυνατή η υποδοχή φοιτητών του Τμήματος σε ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζεται το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις συγκεκριμένες ανταλλαγές φοιτητών μπορούν να συμμετέχουν προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (αφού ολοκληρώσουν το δεύτερο έτος σπουδών και έχουν εξεταστεί επιτυχώς στα μισά μαθήματα ανά κατηγορία (6 υποχρεωτικά, 4 υποχρεωτικά επιλογής, 10 ελεύθερης επιλογής), μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες. Ο αριθμός των φοιτητών που μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, αλλά και η διάρκεια σπουδών καθορίζονται από τις διμερείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από το Πανεπιστήμιό μας και τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +.

 

Για τα κριτήρια επιλογής των φοιτητών οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθυνθούν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Παντείου Πανεπιστημίου (ισόγειο του νέου κτιρίου, τηλ. 210 9201483-86). Στην επιλογή των υποτρόφων θα ληφθούν υπόψη η επίδοση στις σπουδές τους και το επίπεδο γλωσσομάθειας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν τον διαδικτυακό ιστότοπο: http://erasmus.panteion.gr/.

 

Φοιτητές του Τμήματός Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας μπορούν να μετακινηθούν σε ιδρύματα της αλλοδαπής στα πλαίσια του ERASMUS + και μέσω των συμφωνιών που έχουν συνάψει άλλα τμήματα> του πανεπιστημίου μας.

 

Μετά την επιλογή, ο φοιτητής θα ενημερωθεί για την υποτροφία που θα λάβει από το Πανεπιστήμιο καθώς και για τον τρόπο στέγασης η οποία δεν είναι εξασφαλισμένη εκ των προτέρων. Τα ποσά της μηνιαίας υποτροφίας ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει του κόστους ζωής της χώρας όπου μετακινούνται οι φοιτητές και κυμαίνονται από 400 έως 500 € μηνιαίως.

 

 

 

panteion KPE banner

radio banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα