Κέντρο Πολιτικών Ερευνών (ΚΠΕ)

 

 

Το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών ιδρύθηκε το 1989 με απόφαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου (19-4-1989) υπό την επωνυμία Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών. Τον Φεβρουάριο του 2006 μετονομάστηκε σε Κέντρο Πολιτικών Ερευνών. Τον Αύγουστο του 2015 με απόφαση της Συγκλήτου (7-4-2015) μετατράπηκε σε Εργαστήριο Πολιτικής Κοινωνιολογίας και Συγκριτικής Πολιτικής Ανάλυσης.

Το Κ.Π.Ε έχει ως σκοπό:

  1. Το σχεδιασμό και την εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων πολιτικής κοινωνιολογίας και συγκριτικής πολιτικής ανάλυσης, της ανάδειξης τους και της διάδοσής τους στο επιστημονικό και το ευρύτερο κοινό.
  2. Τη διοργάνωση επιστημονικών διαλέξεων, ημερίδων, σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων, καθώς και την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων.
  3. Τη συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά, ερευνητικά και εν γένει επιστημονικά ιδρύματα και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από την Ελλάδα και την αλλοδαπή, σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στην έρευνα στο πεδίο της πολιτικής επιστήμης και την ανάδειξη και διάδοση των αποτελεσμάτων της.
  4. Την κάλυψη σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος, καθώς και άλλων ακαδημαϊκών μονάδων του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε θέματα που εμπίπτουν στα αντικείμενα του Εργαστηρίου, και μέσω του σχεδιασμού σεμιναρίων και κύκλων μαθημάτων.
  5. Την υποδοχή μεταδιδακτορικών ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Το Κ.Π.Ε. τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες για την ανάλυση των σύγχρονων πολιτικών και κοινωνικών διακυβευμάτων ενώ συνεργάτες του έχουν συμμετάσχει σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για το σύνολο των δραστηριοτήτων που έχουν εκπονηθεί ή πρόκειται να εκπονηθούν καθώς και η ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα των μελών του.

 

 

     
   
 

 

 

 

panteion KPE banner

radio banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα