Προπτυχιακές Σπουδές

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας - Princeton University / Department of History - Πρόσκληση για συμμετοχή στο σεμινάριο Ελεύθερης Επιλογής με τίτλο "A History of the World since 1300"

 

 

Κατά το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023, η καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη θα προσφέρει το σεμινάριο ελεύθερης επιλογής “A History of the World since 1300” σε συνεργασία με τον Καθηγητή Jeremy Adelman του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Princeton. Γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα αγγλικά.

Το μάθημα αποτελεί ένα διαδραστικό εργαστήριο που προσφέρεται συγχρόνως σε περισσότερα από 20 ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Το μάθημα θα είναι ΕΕ με κλειστό αριθμό φοιτητών (έως 14) και θα απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση όπως ισχύει για όλα τα σεμινάρια. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς-ες φοιτητές-τριες των τμημάτων Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, οι οποίοι-ες το προσεχές χειμερινό εξάμηνο θα βρίσκονται τουλάχιστον στο δεύτερο έτος σπουδών τους.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σεμιναρίου συμβαδίζει με εκείνο του Πανεπιστημίου Princeton. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η επιλογή των μετεχόντων φοιτητών/φοιτητριών θα γίνει πριν από την έναρξη του προσεχούς χειμερινού εξαμήνου. Οι μετέχοντες φοιτητές θα επιλεγούν μετά από διαδικασία συνέντευξης και αφού συνυπολογιστούν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις τους και το επίπεδο γλωσσομάθειας.

Οι συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους φοιτητές θα διεξαχθούν δια ζώσης ή διαδικτυακά στις 11 και 12 Ιουλίου.

Καλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να επικοινωνήσουν μέσω e-mail με τον κ. Κώστα Κατσούδα (βοηθό διδασκαλίας) μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.