Πτυχιακή Εργασία

 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ

 

1. Η εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας (ΠΕ) είναι προαιρετική για τους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας. Δικαίωμα αίτησης για εκπόνηση ΠΕ Εργασίας έχουν οι φοιτητές στο 7ο και 8ο εξάμηνο σπουδών. Η επιλογή της εκπόνησης ΠΕ εμφανίζεται στο πρόγραμμα σπουδών ως μάθημα Ελεύθερης Επιλογής και ο φοιτητής πρέπει να κάνει δήλωση της εργασίας ηλεκτρονικά όπως και με τα λοιπά μαθήματα. Η επιτυχής εκπόνηση ΠΕ (με βαθμό άνω του 5) αντιστοιχεί σε 6 διδακτικές μονάδες (δ.μ.) και 12 πιστωτικές μονάδες (ECTS), δηλ. αντιστοιχεί σε δύο μαθήματα ελεύθερης επιλογής. Σε περίπτωση που ο φοιτητής δεν εκπονήσει την ΠΕ εντός του ακαδ. εξαμήνου που την δήλωσε, και συνεχίζει να επιθυμεί να την εκπονήσει, οφείλει να την δηλώσει εκ νέου στο επόμενο εξάμηνο, όπως και τα λοιπά μαθήματα ΕΕ.

2. Ως Επιβλέπων της ΠΕ μπορεί να είναι κάθε υπηρετούν μέλος ΔΕΠ του Τμήματος. Η ΠΕ κρίνεται από διμελή Εξεταστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει υποχρεωτικά ο Επιβλέπων και ένα δεύτερο μέλος που μπορεί να είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος, ή άλλων Τμημάτων του Παντείου ή άλλου Πανεπιστημίου.

3. Ο ενδιαφερόμενος φοιτητής πρέπει να επικοινωνήσει με το μέλος ΔΕΠ, στο γνωστικό αντικείμενο του οποίου θέλει να εκπονήσει την πτυχιακή του εργασία και να λάβει τη συγκατάθεσή του, πριν την υποβολή της δήλωσης μαθημάτων. H ανάληψη εποπτείας μιας ΠΕ εναπόκειται στην απόλυτη κρίση του μέλους ΔΕΠ να αναλάβει Επιβλέπων. O προτεινόμενος ως Επιβλέπων δικαιούται να λάβει υπόψη του τη γνώση ξένων γλωσσών του φοιτητή, την επίδοσή του στα μαθήματα, ιδιαίτερα στα συναφή με το θέμα της εργασίας ή τα κατά τη γνώμη του προαπαιτούμενα για την εκπόνησή της, τη διαθεσιμότητα συναφούς βιβλιογραφίας, τη σχέση του θέματος με τα δικά του επιστημονικά ενδιαφέροντα, καθώς και τον διαθέσιμο χρόνο του. Ο Επιβλέπων καθορίζει τις ειδικότερες απαιτήσεις του για την εκπόνηση της πτυχιακής, όσον αφορά τη βιβλιογραφία, την ακολουθούμενη μεθοδολογία, την έκταση, κ.λπ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

 

panteion KPE banner

panteion KENI banner

panteion ESP banner

erasmus banner

panteion ELKE banner

diaugeia

Επικοινωνία

+30 210 9201386,  +30 210 9201043

 Η Γραμματεία δέχεται κάθε ΤΡΙΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ώρα 10.00' – 13.00'   Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα